A jelen szabályzat hatálya

Ez a szabályzat a https:// aproeslicit.hu internetes elérhetőségen található Apró és Licit fantázianevű weboldal működését szabályozza.(a továbbiakban weboldal) Jelen szabályzat hatálya kiterjed a weboldal üzemeltetőjére,  Tóth Tamás magánszemélyre, (a továbbiakban üzemeltető) és minden olyan személyre, aki a weboldal tartalmát megtekinti, abban keres, vagy arra reagál (a továbbiakban felhasználó) vagy a weboldalra regisztrál, és tartalmat tesz közzé.(a továbbiakban szerző).

A jelen szabályzat a módosításig, vagy törlésig, minden olyan jogviszonyra nézve irányadó, ami a szabályzat kihirdetése után jön létre. A kihirdetés időpontjában már meglévő jogviszonyra a rendelkezések akkor lesznek irányadóak, ha a felhasználó/szerző a weboldal további használatával egyértelműen kifejezi, hogy a változtatásokat elfogadja.

A felhasználónak/szerzőnek következmények nélkül jogában áll, a szabályzat rendelkezéseit visszautasítani, és a weboldal további használatát beszüntetni.

Az üzemeltető a jelen szabályzat hatályba lépésének a dátumáról, a felhasználókat/szerzőket a weboldal láblécében köteles értesíti.

A weboldalunkról

Az Apró és Licit egy teljesen ingyenesen használható apróhirdető portál.

Ki látogathatja, és használhatja a weboldalt

A weboldal szolgáltatásait az alábbi személyek vehetik igénybe:

 • 18.életévét betöltött, cselekvőképes magánszemély
 • 16.évesnél idősebb, de a 18.életévét még be nem töltött cselekvőképes magánszemély, ha rendelkezik a törvényes képviselőjének a hozzájárulásával, és azt kérésre be tudja mutatni
 • Jogi személy, vagy jogi személyiséggel rendelkező gazdálkodó szervezet nevében eljáró személy

Az oldal működése

1.Felhasználók részére

A weboldalon elhelyezett tartalomban bárki megkötés nélkül kereshet, és felveheti a kapcsolatot a hirdetések szerzőivel, a hirdetések lapján látható nyilvános elérhetőségeken.

2.Szerzők részére

2.1 Regisztráció

Apróhirdetés készítéséhez egy ingyenes regisztráció szükséges. Ennek elvégzése után, hozzáférést biztosítunk a védett oldalakhoz, és a személyes kezelőpulthoz.

2.2 Bejelentkezés, új jelszó kérése

A weboldal védett oldalait csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók tekinthetik meg. A nem bejelentkezett felhasználóknak ezeken a helyeken egy figyelmeztetés és egy bejelentkező ablak lesz látható. A bejelentkező adatok megadása, és a sikeres bejelentkezést követően az adott oldal tartalma láthatóvá válik. Előfordulhat, hogy valaki elfelejti a bejelentkezési adatait. Ilyen esetben a regisztrált email cím megadásával kezdeményezhető egy új jelszó létrehozása, a bejelentkező ablak “Elfelejtett jelszó” szövegére kattintva.

2.3 Apróhirdetés elkészítése

A weboldalon apróhirdetést elhelyezni az apróhirdetés hozzáadása menüpontban elérhető adatlap kitöltésével és közzétételével lehet. Az ott feltüntetett összes adat nyilvánosan bárki számára látható lesz a weboldalon.

2.4 Apróhirdetés közzététele

Az ingyenes apróhirdetések a közzétételre kattintás után azonnal láthatók lesznek a weboldalon. A prémium apróhirdetések azonban csak a szolgáltatás kifizetése és a vételár jóváírása után, lesznek egyedileg aktiválva.

2.5 Fizetés

A prémium hirdetés közzététele esetén a fizetés összesítő oldalra irányítjuk a felhasználót. Itt véglegesíteni kell a megrendelést, a megrendelés gombra kattintva. Ekkor láthatóvá válik a befizetéshez szükséges összes információ. Ezt követően a fizetés linkre kattintva a fizetés megkezdhető, a kívánt adatok megadása és a fizetés gombra kattintással.

A fizetést az online PayPal szolgáltató közreműködésével lehet teljesíteni.

2.6 Korlátozások

Felhasználónként egyidejűleg 5db ingyenes apróhirdetés jeleníthető meg párhuzamosan.

2.7 Kiemelés

A prémium apróhirdetésekhez kiemelést társítunk. Ennek a lényege, hogy a hirdetést  eltérő háttérszínnel látjuk el, és a normál apróhirdetések elé helyezzük a listákban. Minden prémium hirdetés a közzététel után, előre meg nem határozott ideig megjelenik a kezdőoldalunkon és az oldalsávon is. Egészen addig lesz ott látható, amíg az újabb prémium hirdetések miatt ki nem szorul onnan.

2.8 Apróhirdetés Hosszabbítás, Szerkesztés, Törlés

Minden apróhirdetés az érvényességi ideje után a kezelőpultból bármikor újabb fix időre a hirdetés melletti “Több” gombra kattintás után újra közzétehető. Ebben az esetben a közzététel előtt ismét ki kell választani a közzététel formáját. Ez lehet ingyenes, vagy prémium. A prémium esetén a fizetés a hirdetésfeladásban leírt módon történik. Lehetőség van az addig ingyenes hirdetést prémiumként meghosszabbítani, vagy fordítva. Prémiumról ingyenesre váltás esetén a megjelenés limit korlátozások miatt a közzététel meghiúsulhat.

Az apróhirdetéseket a kezelőpultban lehet szerkeszteni, a hirdetés melletti szerkesztés szövegre kattintva. A szerkesztés után, a változtatásokkal a hirdetés újra megjelenik. A törlésre kattintva pedig a hirdetés végleg törölhető. A törölt hirdetések utólagos visszaállítására nincs mód.

2.9 Adat és regisztráció törlés

A weboldalunk “Adatkezelés-Minden adat törlése” oldalán bármelyik regisztrált felhasználó véglegesen, és visszaállíthatatlanul törölheti önmagát, és minden  adatát a rendszerünkből.

Tartalmi elvárások

Bevezettünk néhány, a hirdetések tartalmára és megjelenésére vonatkozó szabályt, hogy a weboldal színvonalát fenntartsuk. Ezeket alább olvashatod. Kérjük ügyelj a betartásukra. Az elvárások be nem tartása esetében, fenntartjuk a jogot, hogy az apróhirdetésen előzetes értesítés nélkül kisebb formai változtatásokat hajtsunk végre. Ez a hirdetés adatait és tartalmát nem érinti. Súlyosabb esetben a hirdetést töröljük.

 • Az apróhirdetés fő cím mezőjébe 1-5 szóból álló, a hirdetés tartalmára utaló szöveg írható. Nem lehet benne ár, személyes adat, és önmagában használva település név.
 • Értelmetlen, Magyartalan szöveg nem megengedett, spam-nek tekintjük
 • Másokat megbotránkoztató, fajra, nemre, felekezetre sértő, vagy kiskorúakra káros, trágár, tartalom közzététele tiltott
 • Szexuális tartalom közzététele tiltott
 • Bűncselekményre felbújtó, gyűlöletkeltő tartalom tiltott
 • Az apróhirdetésekben harmadik féltől származó bármilyen reklám elhelyezése tilos
 • Konkrétumok nélküli “nagy jövedelmet”ígérő állás ajánlat, vagy pénzkereseti lehetőség
 • Termék vagy márka megnevezése nélküli MLM tevékenység

Tilos hirdetni

A weboldalon tilos apróhirdetésben szerepeltetni az alábbiakat. Azonnali apróhirdetés törléssel jár:

 • Szúró, vagy lőfegyver, vagy fegyvernek minősülő tárgy, kivéve ha hatástalanítva van, és régiségnek számít
 • Bankkártya vagy forgalomban lévő fizetőeszköz
 • Jövedéki termék
 • Engedély nélküli pénzügyi szolgáltatás
 • Hivatalos okirat, okmány
 • Kidolgozott tétel, vagy annak kidolgozására tett ajánlat
 • Emberi szerv, anyatej
 • Szexuális ajánlat és szexuális segédeszköz
 • Drog, vagy drognak minősülő szer
 • Magyarországon hivatalosan nem forgalomba helyezett, illegális termék, szer
 • Liszensz, kód, jelszó, azonosító
 • Félrevezető, mások megtévesztésére alkalmas tartalom
 • Másolt audióvizuális termék, szoftver
 • Warez tartalom, vagy arra mutató link
 • Harmadik féltől származó, vagy harmadik felet népszerűsítő direkt reklám, vagy script
 • Az oldalt másik weblapra átirányító kód vagy skript

Ezt vállaljuk…

Vállaljuk, hogy a weboldalon létrehozott, és közzétett apróhirdetéseket, az előre ismertetett lejárati ideig nyilvánosan elérhetővé tesszük a weboldal látogatói számára. Ennek feltétele, hogy az apróhirdetés mindvégig megfeleljen a tartalmi elvárásoknak, és ne kerüljön bele olyan írott vagy multimédiás anyag, ami a tiltólistánkon szerepel.

Vállaljuk továbbá, hogy a weboldal bármely technikai okból adódó, négy órán túli elérhetetlensége esetén minden prémium apróhirdetés érvényességi idejét huszonnégy órával meghosszabbítjuk.

Elhatárolódunk…

A weboldalunk csupán közvetítő szerepet kíván betölteni, a közzétevők és a felhasználók között. A weboldal üzemeltetőjének bár jogában áll, de nem kötelessége az oldal használóinak az ellenőrzése. Erre technikai apparátusunk sincsen. Ezért előzetesen sem a hirdetések valóságtartalmát, sem az azokat közzétevő személyeket nem áll módunkban ellenőrizni. Weboldalunk dolgozói semmilyen formában nem vesznek részt a weboldal révén létrejövő tranzakciókban, és üzletkötésekben. Nem veszünk át, és nem küldünk semmilyen összeget. A weboldal segítségével létrejött üzleti kapcsolatok és tranzakciók az érintett felek magánügye. A weboldal üzemeltetője az ebből adódó esetleges csalásokért, átverésekért semmilyen felelősséget nem állal. Azonban hivatalos hatósági megkeresés esetén együttműködünk a hatóságokkal.

Nem ígérjük, és nem garantáljuk, hogy minden apróhirdetés sikeres és látogatott lesz. Ez nagyban függ a hirdetés tartalmától, a közzététel időpontjától stb. A sikertelen kampányok miatt elmaradt haszon miatt, vagy egyéb jogcímen a weboldal üzemeltetője nem vonható felelősségre.

A felhasználók és a közzétevők felelőssége

Mindenki aki a weboldalunkat használja, köteles a jelen szabályzatban leírtakat maradéktalanul betartani. A weboldal használatával, minden felhasználó elfogadja, a jelen felhasználási feltételeket és a weboldal adatkezelésre vonatkozó irányelveit. Amennyiben bármely felhasználó, vagy közzétevő olyan neki felróható magatartást tanúsít, ami miatt a weboldal ellen hatósági eljárás indul, vagy a weboldalnak kárt okoz, köteles az eljárásban aktívan részt venni, az eljárás során felmerült költségeket,-beleértve a weboldal képviseletét ellátó jogi személy(ek) díját is,-és a weboldalnak okozott kárt haladéktalanul megtéríteni.

Szomszédos jogok

A weboldalon az apróhirdetésében látható írott és multimédiás tartalom kizárólag a közzétevő tulajdona, melynek a közlési jogát az apróhirdetés közzétételével, visszavonásig, vagy az apróhirdetés érvényességi idejének a végéig, díjmentesen átengedi az üzemeltető részére. Megkeresés esetén, a közzétevő köteles igazolni, hogy a vitatott dolog szerzői és felhasználási jogával rendelkezik. Az üzemeltető ebben az esetben nem vonható felelősségre. Az apróhirdetések tartalma, és azok elemeinek másolása, vagy közzététele a szerző írásos beleegyezése nélkül tilos. Amennyiben bárki panasszal kíván élni, mert megsértették a szerzői jogait megteheti egy az apro@aproeslicit.hu email címre elküldött üzenetben.

Jogunkban áll…

Az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a weboldal jelen szabályzatát és adatvédelmi elveit a weboldal kinézetét, funkcióit, árait bármikor, előzetes értesítés nélkül megváltoztassa és azt minden regisztrált tagra alkalmazza, továbbá a weboldal megjelenését korlátlan időre felfüggessze, vagy a weboldalt határozatlan időre, vagy végleg bezárja.

A jó hírnévhez főződő jogok

Minden felhasználó aki a weboldal jó híréhez fűződő jogait megsérti, vagy neki felróható okból a weboldal üzemeltetőjének kárt okoz, és/vagy a felhasználónak felróható okból a weboldal ellen hatósági eljárás indul, köteles az eljárásban aktívan részt venni, és az okozott kárt és az eljárással kapcsolatos összes költséget,- beleértve a weboldal jogi képviseletét ellátó személy(ek) tisztelet díját,- haladéktalanul az üzemeltető részére megtéríteni.

Az üzemeltető a vitás esetek békés rendezésére törekszik, de amennyiben erre nincs mód, elfogadja az alábbi hatóság illetékességét.

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

(Pest Megyei Békéltető Testület)
1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240.

A weboldal elemei, kinézete az aproeslicit.hu tulajdona. Felhasználásuk, másolásuk engedély nélkül tilos. A weboldal cikkeiben látható képek csak illusztrációk, és ezek a freepik.com, és a pixabay.com webhelyről származnak.

Utoljára módosítva: 2018.09.06

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás